maanantai 30. heinäkuuta 2012

Viileät vadelmaruudut



Viikonloppuna tuli hyvä tilaisuus kokeilla kesän aikana kerättyjä uusia reseptejä, kun saatiin ystäväperhe kylään! Saatiin muuten ehkä paras tuliainen heiltä: sankollinen tuoreita mustikoita, jopa oikein putsattuina! Kiitos vielä, H!! :)



Tämän reseptin nappasin edellisestä Kodin Kuvalehdestä ja oli aivan pakko kokeilla, niin erikoinen resepti oli! Vähän kuin sorbetti, mutta paistettuna, rapsakalla pohjalla. Tässäpä teillekin tämä ohje, hyvää oli, tarjosin vaniljavaahdon kanssa. KOHMEISINA.

pohja:
125g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

täyte:
6dl pakastevadelmia
2,5dl sokeria (itse laitoin 2dl ja oli riittävästi!!)
1,5dl sitruunamehua
3 sitruunan kuori raastettuna (laitoin itse vain yhden sitruunan kuoren)
3 valkuaista
1 kokonainen muna
1,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kuivat aineet. Taputtele taikina kanttisen, leivinpaperilla vuoratun noin 22cmX22cm vuoan pohjalle. Esipaista 175 asteessa noin 20-25min. Jäähdytä.

Soseuta vadelmat (ohjeessa pyydettiin siivilöimään siemenet pois, mutta en itse tehnyt sitä, samalla olisi varmasti iso osa hedelmälihasta jäänyt käyttämättä myös). Sekoita vadelmasose, sokeri, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu keskenään. Lisää loput aineet. Lisää jauhot vähitellen, ettei se paakkunnu.

Kaada täyte pohjan päälle. Paista 30min. Jäähdytä ja pakasta yön yli. Nosta vuoka jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Nosta piirakka leivinpaperin avulla pois vuoasta ja paloittele pieniksi neliöiksi (noin 20 neliötä tästä tulee) kohmeisena, koristele jäisillä marjoilla ja tarjoa HETI.

Tämä oli TOSI raikasta, ihanaa!!


2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Onpa kauniita! <3 Ja varmasti herrrkullisia!"

T kirjoitti...

Ai että on herkullisen näköisiä, ja varmasti myös makuisia! Noita pitää kyllä itekkin testata!