maanantai 22. lokakuuta 2012

Omar-sitruunamuffinit




Näitä syötiin eilisen eli sunnuntain brunssilla, vieraina mieheni kaksi veljeä sekä yksi veljen vaimo.
Hassua että tykkäsin, vaikken kovin kovasti sitruunan ystävä olekaan! :) Olisko se tuo omar, joka tuo ihanaa vastapainoa sitruunan maulle!

Omar-sitruunamuffinit

(12 isoa muffinia)

2,5dl sokeria
2 munaa
1prk sitruunarahkaa
100g voita, sulata

4,5-5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

kuorrutus:
30 omar-karkkia
1dl kuohukermaa

Sekoita neljä ensimmäistä ainesta kulhossa. Lisää kuivat aineet. Nostele muffinivuokiin muffinipellille. Paista 200 asteessa noin 15min, älä ylipaista, sitruunamuffinit saavat jäädä meheviksi. Jäähdytä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada sekaan omar-karkit. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kourrute on tasaista. Jäähdytä kuorrute ja lusikoi se muffinejen päälle, koristele koristerakein/mantelirouheella.

5 kommenttia:

Annika kirjoitti...

No nami!!

Anonyymi kirjoitti...

Näitä piti kokeilla. Todella hyviä! Kiitos loistavasta ohjeesta

Eve kirjoitti...

Kiva kun testasit ja tykkäsit! :) Alkoikin tehdä näitä mieli taas, ehkä huomisaamun aamiaiselle?

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä hieman kuivia tuli.. Oliko ohjeesta jäänyt joku aine pois? Tai mitä voisi laittaa taikinaan pehmittämään? Maitoa, öljyä...?

Eve kirjoitti...

Maitoa voi varmasti laittaa tuon rahkan lisäksi, esimerkiksi puoli desiäkin voi jo tuoda muutosta. Myös paistoajalla on merkitystä, jättää mielummin vähän vaaleammaksi kuin tummemmaksi mehevän lopputuloksen saamiseksi! Huomasin sen itsekin, kun paistoin näitä kaksi annosta, toisista tuli aivan ihanan meheviä, toiset oli pari minuuttia liian pitkään uunissa ja tuli vähän kuivempia.