maanantai 29. lokakuuta 2012

Suklainen Charlotta







Tekaisinpa tällaisen kunnon kasarikakun, eli Charlotta Russen, mutta suklaisena versiona. Oikeastihan nämä kääretortuilla päällystetyt tai alustetut hyydytetyt kakut juontavat kai tiensä jo jostakin 1800-luvun ranskasta, mutta näissä on sellainen kahdeksankymmentäluvun mukava fiilinki. Lapsena näitä sai monessa kyläpaikassa marjaisena versiona.
Tein neljän munan kääretortun, jonka täytteeksi laitoin mustaherukkahilloa, koska suklaa ja mustaherukka kuuluu yhteen. Kääretortun leikkasin aika ohkaisiksi siivuiksi (1cm) ja laitoin niitä siivuja sekä kakun pohjaksi että kiertämään reunoja. Keskelle tein suklaamoussen näin:

2prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk flora vanillaa vatkattuna
200g tummaa suklaata sulatettuna
sokeria
2 liivatelehteä/ vastaava määrä liivatejauhetta

3 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Aika herkku! Nam!

Pia kirjoitti...

Ei kertakaikkiaan, miten kaunis ja herkullinen ja lumoava ja ihanan maistuvainen. Mun mieleen! Taidanpa tehdä tätä paikkoin!

Päivi kirjoitti...

Mukavan näköinen, muttei mukiinmenevä vaan parempiin suihin...:)