Eilen Prismassa käydessä nappasin siitä viereisen Cittarin standista Pirkan ruokalehden. Selailin sitä siinä samalla kun työntelin kauppakärryjä pitkin Prisman pitkiä käytäviä ja päätin, että otan samantien jonkun reseptin siitä kokeiluun. Mielenkiintoisimmalta vaikutti poronkäristyspasta, joten ei kun heti aineksia kärryyn kasaamaan. Tämä olikin aika mukava uusi lisä arkiruokarepertueeriimme ja lapsetkin tykkäsivät, eli tais hypätä vakiruokien listaan. Oikein syksyinen ohjekin jotenkin! Resepti on tässä, suluissa on omat lisäykseni:
PORONKÄRISTYSPASTA (5 hlöä)
250 g (n. 7 dl) Pirkka gnocchi -pastaa (simpukkapasta)
1 pkt (240 g) Pirkka nopeaa poronkäristystä (pakaste, varmaan hirvikäristyskin käy)
1 rkl Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta (käytin voita)
1 (100 g) punasipuli
1 valkosipulinkynsi (jätin tämän laittamatta)
n. 1/2 tl suolaa (laitoin yhden teelusikallisen)
1/2 tl pippurisekoitusta
1 1/2 dl vettä
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
2 tomaattia
2 dl maustekurkkuviipaleita
Koristeeksi
1 dl puolukoita (pakaste)
Vaihe 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
Vaihe 2
Ruskista poronkäristys rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Anna sipuleiden pehmetä. Lisää mausteet ja vesi. Hauduta käristystä kannen alla noin 5 minuuttia.
Vaihe 3
Kuutioi tomaatit ja maustekurkut. Jätä osa tomaatti- ja maustekurkkukuutioista koristeeksi. (en jättänyt)
Vaihe 4
Lisää tomaatit, maustekurkut ja ruokakerma käristyksen joukkoon. (minä lisäsin tomaatit jo vähän aiemmin, että ehtivät pehmetä kunnolla)
Vaihe 5
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele tomaateilla, maustekurkuilla ja puolukoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti