maanantai 14. tammikuuta 2013

Currypossupataa

Mennyt viikonloppu oli rauhallinen kotiviikonloppu. Oli paljon aikaa kokkailemiselle ja päätin kokeilla uuden Kodin Kuvalehden "yhden astian taktiikalla"-jutun reseptejä. Lauantaina valmistin tämän currypossupadan ja se maistui herkulliselle ja jotenkin "talviselle". Minä kääntelin ainekset ensin pannulla ja kaadoin ne posliiniseen kannelliseen uunipataan ja haudutin kypsäksi uunissa. Tämän voi tehdä myös kokonaan liedellä halutessaan.

Currypossupata

1 iso sipuli
2 porkkanaa
6 jauhoista perunaa
2 omenaa
500g possun sisäfilettä suikaleina (ostin kokonaisen ja siivutin)
4rkl voita
suolaa ja mustapippuria
2rkl currya
5dl omenamehua (vähempikin varmasti riittäisi, seuraavalla kerralla laitan ehkä 4dl)
2dl kuohukermaa
maustepippureita (jätin nämä laittamatta)
1 ruukku basilikaa tai timjamia

Kuori ja lohko sipuli, porkkanat, perunat ja omenat. Suikaloi liha, ellet käytä valmista suikaletta.

Kuumenna rasva padassa, ruskista lihat. Kääntele ja kuullota myös kasviksia pannussa, pienissä osissa, muutaman minuutin ajan. Mausta jokainen satsi (sekä kasvikset että possu) suolalla, pippurilla ja currylla.

Kaada kaikki ainekset uunipataan (tai jatka kypsentämistä liedellä). Kaada lihojen ja kasvisten päälle omenamehu ja kuohukerma ja halutessasi maustepippurit.

Hauduta ruokaa 175 asteessa 1,5 tuntia (ohjeessa oli että tunti, mutta ehkä jätin kasvikset liian suuriksi, koska olivat vielä ihan kovia tunnin haudutuksen jälkeen).

Lisää lopuksi suikaloidut tuoreet yrtit.

Tällaiselta näytti meidän versio:




Kodin Kuvalehdessä se näytti tältä:










2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko omenamehun kohdalla virhe? :)

-HR

Eve kirjoitti...

Ups, on!! Kiitos kun huomautit! Korjaan sen.