perjantai 12. huhtikuuta 2013

Porkkanakakkua perjantaiksi






Hullujen Päivien mainoksessa näin palan porkkanakakkua, jonka väliinkin oli laitettu kuorrutetta täytteeksi. Siitä asti on tehnyt ihan hirmuisesti mieli kokeilla samanlaista. Pohjan tein Valion ohjeella (olikin helppo ohje!), koska oma vanha ohjeeni oli ohuemmalle piirakalle enkä jaksanut alkaa sitä muokkaamaan, mutta kuorrutteen tein omalla ohjeellani. Voi nam!

Pohja

200g voita sulatettuna
21/2dl sokeria
3dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1rkl kanelia

Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan/irtopohjavuokaan.
Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.

Itse tein tämän 24cm irtopohjavuokaan ja täytteineen päivineen tästä tuli melkein 10cm korkea, muhkea kakku!


Täyte ja kuorrute:

150g sulatejuustoa
100g pehmeää voita
6dl tomusokeria

Vatkaa sulatejuusto ja voi keskenään kuohkeaksi. Lisää tomusokeri.

Halkaise täysin jäähtynyt kakku ja levitä 1/3 täytteestä kakun väliin. Loput täytteestä levitetään kakun päälle ja reunoille. Koristele mantelirouheella tai Wiener Nougat Crushilla (minä käytän mieluiten tätä).



--------------------

Herkullista ja keväistä viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

Marru kirjoitti...

nam, mitä herkkua! Kauan olen miettinyt porkkanakakun tekemistä mutta vielä ei ole saanut aikaiseksi. Tosiaan voisi väliinkin laittaa tuota kuorrutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Mitä sulatejuustoa olet käyttänyt? Itse laitan yleensä appelsiinituorejuustoa ja siihen tomusokeria, toimiskohan se ton voin ja tomusokerin kanssa?
Kiitos ihanista ohjeista ja ihanasta blogista, olet niin positiivinen:)
-Mari

Eve kirjoitti...

Marru, Teepäs nyt! Oli todella hyvää!

MAri: minä käytän Olympia-sulatejuustoa, kuulun siihen koulukuntaan joka tekee porkkanakakun kuorrutteen sulatejuustoon eikä tuorejuustoon! :) Sulatejuustosta tulee täyteläinen, ehkä vähän suolainenkin maku kun taas tuorejuusto on mielestäni liian mieto. Mutta makuasioitahan nekin! :)
Ja kiitos sinulle kivasta kommentista!

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on kyllä herkullisia ohjeita! Täytynee alkaa järestäin testailee..saa vähän vaihtelua tarjottaviin.

Carita (joskus samalla kylällä asuttu) :)

Eve kirjoitti...

Carita, no sitten taidan hoksata kuka olet! :) Kiva kun jätit kommenttia! Mitä sulle kuuluu nykyään?

Anonyymi kirjoitti...

Eve, asutaan (mies ja 2 poikaa) Helsingissä Malmilla ja tänne näillä näkymin jäädään, sillä taloprojekti alkaa kunhan vain saadaan nimet papereihin..muuten perus arkea..olen lasten kanssa kotona, enkä kovin kaipaile vielä töihin. Mulla on opettajan vakkaripaikka Malmilla päiväkodissa jonne joskus sit palailen.

Eve kirjoitti...

Kivat kuulumiset, Carita! Tsemppiä raksaprojektiin! :) Meillä sama alkaa heti kun saadaan luvat.