torstai 4. huhtikuuta 2013

Synttärireseptejä



Kolmen suklaan browniet


Todellisen suklaanrakastajan unelma, jonka myös aloittelija pystyy leipomaan. Muista ettet ylikypsennä leivonnaista. Sisältä hieman kosteat ja pinnalta rapeat leivokset muuttuvat vieläkin paremmiksi, kun tarjoilet ne tuoreiden vadelmien ja kermavaahdon kanssa. Fazerin ohje.

200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
50 g valkoista suklaata
50 g maitosuklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria

Sulata paloiteltu tummasuklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan 20 cm:n vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkoinen ja maitosuklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja kumoa pöydälle. Leikkaa kakku ensin neljään osaan. Leikkaa sitten nämä palat vielä neljäksi ruuduksi.
Leikkaa lopuksi nämä ruudut vielä poikittain kolmioiksi. Brownie-leivokset säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.


-----------

Rocky road-suklaat

pussi omareita
2dl suolapähkinöitä
5dl minivaahtokarkkeja
2 levyä fazerin sinistä
1 levy tummaa suklaata

tai mitä vain mitä haluat näihin herkkuihin laittaa :D

Pilko omarit ja sekoita kulhossa omarit, pähkinät ja vaahtikset. Kaada sekaan sulatetut suklaat ja sekoita. Jaa keoiksi pieniin muffinivuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

---------------


Täytekakun daim-mousse

1prk maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa, vaahdota
2 isoa daimia rouheena
ripaus sokeria
2 liivatelehteä
tilkka vettä liivatteiden liuotukseen

-----------------

Vaahtistikkarit

Haribovaahtokarkkeja, niitä isoja valkoisia ja vaaleanpunaisia
minivaahtiksia
tilkka tomusokerikuorrutetta
valkoista suklaata
(keltaista väriä suklaan värjäämiseen, mikäli haluaa päistä keltaisia)
tummaa suklaata kasvojen piirtelemiseen
tikkarintikkuja (näitä myy kakkutarvikekaupat), myös puiset grillitikut käy

Leikkaa minivaahtikset kahtia. Liimaa tomusokerikuorrutteella jokaisen ison vaahtokarkin päälle pieni vaahtiksen puolikas. Tökkää vaahtis tikun päähän. Dippaa tikku sulassa (ja halutessasi värjätyssä) valkosuklaassa. Anna jähmettyä jääkaapissa. Piirtele lopuiksi päihin erilaisia hauskoja kasvoja!

----------------

Kolmioleipien lohitäyte

2dl ranskankermaa
250g kypsää lohta
2 keitettyä kanamunaa
2dl raejuustoa
tilliä ja suolaa maun mukaan

Sekoita ranskankerma, pilkottu lohi, pieneksi pilkottu kanamuna ja raejuusto keskenään. Mausta. Levitä ruispaahtoleipien väliin ja leikkaa kolmioksi.






Ei kommentteja: