maanantai 19. elokuuta 2013

Back to school-party ja kahdenlaisia muffineita

Loppukesästä esikoiseni sai idean! Voitaisiin pitää koulunaloitusjuhlat hänelle ja kavereilleen nyyttäriperiaatteella ensimmäisen kouluviikon päätyttyä. Se oli tosi kiva idea! :) Mukaan kutsuttiin myös pikkuveli, tuore eskarilainen, yhden eskarikaverinsa kanssa. Lopulta meitä oli minun ja pikkutyttömme lisäksi 12 poikaa. Ja paljon herkkuja nyyttäripöydässä. Minä leipasin tarjolle kahdenlaisia minimuffineita: turkinpippurimuffinit ja suklaamuffinit.

Oli tosi hauska ilta ja olin illan päätyttyä äärimmäisen onnellinen tuollaisesta mahtavasta kaveriporukasta, joka meidän pojilla on! Tuli samalla haikeus siitä, että muutto lähenee koko ajan. Toivottavasti viihdymme myös uudessa kotikunnassamme ja lapset saisivat sieltäkin ystäviä.
Niin, meidän pikkukoti kävi nopeasti aika pieneksi tuolle isolle poikaporukalle ja nopeasti huomattiin myös, että on kivempi lähteä puistoon tämän porukan kanssa kuin leikkiä pihapelejä tuossa pienessä rivaripihassamme! :D Meillä on iso asukaspuisto tässä ihan lähellä ja lähdimme sitten koko porukalla sinne leikkimään. Pojat innostuivat kaikesta! Kirkkistä, peiliä, väriä ja lopuksi silmäniskumurhaajaa. Tuli ihan oma lapsuus mieleen!


Muffiniohjeista kiinnostuneille tiedoksi, että käytin "sitä samaa" ohjetta, mitä yleensä aina käytän muffineihin.

2,5dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
100g voita, sulata

5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta



Sekoita neljä ensimmäistä ainesta kulhossa käsivispilällä. Lisää kuivat aineet. Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen puolikkaaseen 100g suklaata rouhittuna (käytin fazerin sinistä) ja toiseen puolikkaaseen reilu 0,5dl turkinpippuricrushia. Sekoita.

Jaa paperivuokiin muffinipellille. Tästä tuli noin 20 molempia laatuja ihan minimuffineita.
Paista 200 asteessa, kunnes muffinit saavat kauniin värin.

Turkkarimuffinit koristelin tomusokerikuorrutteella ja karkeilla, suklaamuffineihin tein kuorrutuksen näin:

70g tummaa suklaata
15g voita
50g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
1dl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria


Sulata suklaa ja voi mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä/pursota jäähtyneiden muffinejen päälle ja säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

8 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Namnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnam!

Anonyymi kirjoitti...

ihana, kun jaksat olla tiitterä ja järjestää :) noista saa niin ihania muistoja lapset! Muutatteko kauaskin ja onko uudessa asuinkunnassa tuttuja/kavereita? Mekin rakennetaan 40kilsan päähän uudelle paikkakunnalle, jossa ei kauheesti tuttuja. Mä luotan siihen (yritän), et lapset sopeutuu ja saa uusia kavereita ja viihdytään.. Toivon sitä teillekkin! Hebe

Eve kirjoitti...

Kuukkelirouva: :)

Anonyymi, kiitos kivasta kommentista! :) ESikoinen kysyikin illalla, että muistithan äiti ottaa paljon kuvia, että voin sitten aikuisenakin katsoa niitä ja muistella tätä iltaa! :)
Me rakennetaan n.30km päähän, ei kauas, mutta kuitenkin meille ihan vieraaseen kuntaan. Meillä on sellainen turva ja tuki, että rakennetaan sukulaisperheen kanssa vierekkäisiä taloja. Joten yksi tuttu perhe on siis siellä, mutta ketään muita ei kyllä tunneta sieltä päin. Toivotaan, että sekä me että te viihdytään uusissa kotipaikoissamme! Tsemppiä teille kans raksa-aikaan!

helkku kirjoitti...

Siis niin kiva idea noi partyt!!!!! Täytyypä miettiä, josko itsekin jaksais järjestää. Noi ois kiva pitää jossain ulkosalla, jos olis hyvä sää, eikä olis niin kauhee meteli ja ahtaus sisällä :)

Sä oot kyllä niin ihailtavan reipas <3

EiNi kirjoitti...

Ihanat kemut!
Voin kuvitella kuinka innoissaan teiän pojat on ollu :)

Eve kirjoitti...

Thänk juuuu, ihanat Helkku ja EiNi!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Sulla on tosi mielenkiintoinen ja kiva blogi :) äärettömän ihanaa idea oli järjestää koulun alottajais kemut :) on ihana lukea kun jotku vanhemmat jaksaa lapsilleen tuollaisia järjestää! Itse olen 25-vuotias, naimisissa ja suurena haaveena saada perheenlisäystä :) <3 haluan ehdottomasti olla yhtä reipas äiti kuin sinäkin ja järjestää lapsille ihania muistoja :) onnea uudelle paikkakunnalle ja varmasti saatte uusia ystäviä koko perhe. Ihanaa syksyä! Toivottaa nuori nainen Vantaalta.

Eve kirjoitti...

Kiitos paljon, ihana kommentti Vantaalta!! :) mukavaa kuulla, ketä siellä ruudun toisella puolella on. En mäkään aina ole reipas, mutta rakastan järjestää juhlia ja pieniä elämyksiä lapsille :) . Toivottavasti haaveesi lapsista toteutuu pian!