tiistai 27. elokuuta 2013

Paras suklaapiirakka ever


Minulla on jotenki sellainen olo, että tämä suklaapiirakan resepti saattaisi jo löytyä täältä blogista, mutta koska en sitä onnistunut itse löytämään, kirjoitan sen tänne nyt kun kerta tätä tuli taas leivottua lasten toiveesta. Viikonloppuna meillä oli hoitolapsia yökylässä ja annoin lasten äänestää, leivommeko sunnuntain välipalaksi suklaamuffineita vai suklaapiirakkaa. Suklaapiirakka sai kaikkien lasten äänet! Käytin sitten leivontaan varatut suklaalevyt tämän piirakan kuorrutteeseen, eli paloittelen kuuman piirakan päälle levyn valkosuklaata ja levyn maitosuklaata, annoin sulaa pari minuuttia ja levittelin suklaat ruokalusikalla pyöritellen piirakan kuorrutukseksi! Minun mielestä tämä on paras tapa kuorruttaa suklaapiirakka, mutta käytän usein myös perinteistä suklaapiirakan kuorrutetta, jonka ohjeen voin kirjotella tänne perään myös!

Tämä suklaapiirakan ohje periytyy lapsuudenkodistani, jossa se kulkee nimellä "Kepan suklaapiirakka". Äitini sai tämän ohjeen muistaakseni joskus 25 vuotta sitten ystävättäreltään Kepalta. Tällä ohjeella pohjasta tulee tosi tosi mehevä, joten jos olet kyllästynyt kuivakoihin "mokkapaloihin", kokeile tätä!

5dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1,5tl soodaa

2,5dl vettä
200g voita
4rkl kaakaota
1tl suolaa

1dl kermaviiliä/rahkaa/piimää/maustamatonta tai vaniljajogurttia
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Mittaa kattilaan neljä seuraavaa ainesta, kiehauta ja sekoita kunnes voi sulaa. Kaada keitos kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan hapanmaitotuote ja munat, sekoita.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa 17-20 minuuttia.
Lado päälle 250g suklaapaloja TAI anna jäähtyä ja tee kuorrutus näin:

3rkl maitoa
70g voita
1rkl kaakaota
tomusokeria


Kiehauta kattilassa maito, voi ja kaakao. Nosta pois kuumalta levyltä ja vatkaa sekaan tomusokeria, kunnes kuorrutus on tarpeeksi jähmeää.




muokkaus: löytyihän se suklaapiirakan ohje viime joulukuulta! :D No, annetaan nyt olla tuplana ja laitetaan tämänpäiväisestä keittiösuunnittelusta sumentuneen pään piikkiin!

23 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Tuo on paras ohje, löysin ite tuon fb:n jauhopeukaloista aikanaan enkä tee enää ns. perinteistä vatkaa munat ja sokeripohjaa enää koskaan... tulee tosiaan paljo mehukkaampi ja minulla jopa kuohkeampi kuin tuosta ns. perinteisestä... :D

helkku kirjoitti...

Tää on tosiaan paras suklaapiirakka, mutta meillä ainakin lapset saa ihan kauheen sotkun aikaiseksi tätä syödessään :D murenee niin paljon....

Heljä kirjoitti...

Mulla tää kulkee nimellä Helkun mokkapalat! ;)

suvi kirjoitti...

nams,herkullisen näköistä piirakkaa...

-Nina kirjoitti...

Voi nam, tätähän on ihan pakko kokeilla

-Nina

Anonyymi kirjoitti...

Miten saat nuo värierot?

Eve kirjoitti...

Päällä kuvan piirakassa on valkoista ja maitosuklaata marmoroitu lusikan avulla :)

Rouva V kirjoitti...

Oi nam nam, pitäisköhän kokeilla joku päivä? :P
Kiitos ohjeesta! :)

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa ja näyttää ihanalta! Mitä mahtaa kakulle kaydä jos korvaan vehnäjauhot maissi&riisijauhoilla ja jätän kananmunat pois/korvaan päärynäsoseella (olen kuullut että se kävisi korvaamaan kananmunat)?

Eve kirjoitti...

Johanna, ehdottomasti :)
anonyymi, täytyy myöntää että olen tosi vähän muokannut ohjeita erityisruokavalioille sopiviksi. En uskalla luvata, mutta kokeile ja tule kertomaan miten kävi!:)

Anonyymi kirjoitti...

Nam, pakko varmaan ruveta leipomaan:)

Eve kirjoitti...

Anonyymi, tee se! :) LEipominen piristää aina!

Katja kirjoitti...

oli taivaallista :P

Anonyymi kirjoitti...

Pakkohan se oli kokeilla, ja taivaallista oli, KIITOS :) Eipähän tarvitse enää muilla ohjeilla tehdä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko tähän oikeasti näin paljon sokeria vai onko ohjeessa virhe?

Eve kirjoitti...

Tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Missä vaiheessa piirakka olisi helpoin leikata paloiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvää ja helppo tehdä! Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Todella herkkua oli kun tein! Mutta fazerin valkoinen suklaa ei sulanut ollenkaan vaan jäi palasiksi.Joten sitä ei kannata käyttää ainakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ladotaanko suklaapalat piirakkapohjan päälle ennen vai jälkeen paistamisen. Ehkä tyhmä kysymys, mutta ajattelin varmistaa. Ja miten tuo marmorointi tapahtuu ?

Eve kirjoitti...

Anteeksi, blogi oli hetken tauolla enkä huomannut kysymystäsi! Suklaapalat ladotaan päälle heti paiston jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä tein tällä ohjeella. Ja epäonnistui.

Anonyymi kirjoitti...

Vanilja- tai sitruunarahka on mahtavan makuinen tässä! Pistän kyllä reilummin kuin mitä ohje sanoo, niin tulee mehevää ;) Meillä tämä tunnetaan nimellä "mokkapalat jotka ei oo mokkapaloja nähneetkään" ja uppoaa koko sukuun kuin kuuma veitsi voihin :)