lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kinuskipiirakka mansikoilla




Muutamaa reseptiä yhdistelmällä (idean tähän sain wickedsweetkitchen.com-blogista) syntyi aivan ihana kinuskipiirakka, joka muuttuu kesäiseksi kun päälle kasaa ison keon tuoreita mansikoita! Ehdottomasti nousi suosikkileivonnaisekseni ja olenkin tätä jo muutamaan otteeseen ehtinyt leipomaan ja vieraille tarjoamaan.

KINUSKIPIIRAKKA MANSIKOILLA

Pohja:
100g voita, sulata
1dl ruokosokeria
1,5dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina voidellun pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Paista pohjaa 200 asteessa kunnes se on rapeahkoa ja väriltään herkullisen kultainen. Paistamisen aikana tee juustokakkutäyte.

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
1,5rkl maissitärkkelystä

Vatkaa maustamaton tuorejuusto ja sokerit ilmavaksi, noin kahden minuutin ajan. Sekoita täytteeseen suola, sekä munat yksitellen samalla vatkaten ja viimeiseksi maissitärkkelys. Kaada juustotäyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta 160 asteessa 28 minuuttia.
Jäähdytä piiras kokonaan.

Kinuski:
1,5dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa

Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa samalla sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä kinuskia kymmenisen minuuttia ja kaada se jäähtyneen piirakan päälle. Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja koristele MANSIKOILLA.

7 kommenttia:

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Tää on niin hyvää! Mies on tehnyt tätä meille lähes samalla ohjeella. Päälle hän laittoi mansikoiden sijaan suklaaraitoja ja suolapähkinöitä. Snickersin tapaan :) .

Wicked sweet kitchen kirjoitti...

Nam! Ihanan näköinen.. täytyy varmaan leipoa tätä herkkua taas :)

Eve kirjoitti...

Ane, snickersin tapaan on varmasti hyvää kans!! Rakastan suolapähkinöitä <3 !

WSK, kiva kun kommentoit :) ! Tuo pohja on ihan täydellinen tällaiselle piirakalle, aion hyödyntää jatkossakin juustokakkuihin keksimurupohjan sijaan! Kiitos vain ihanista resepteistä :) !

Erja kirjoitti...

Saako maissitärkkelystä ihan ruokakaupasta? Kiitos taas hyvistä synttäritarjoiluvinkeistä- ja resepteistä. :)

Eve kirjoitti...

e.h. Saa :) . On sellaista perunajauhon tapaista valkoista, löytyy varmaan just sieltä perunajauhojen vierestä kaupan hyllystä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä ja varmasti makuistakin, pitääpä tehä piakkoin:)
Sk

Eve kirjoitti...

Sk, Suosittelen! Aion itsekin tehdä tätä taas ensitilassa! :)