maanantai 28. heinäkuuta 2014

Valkosuklaa-raparperileivokset



Teki mieli tänä kesänä kokeilla raparperista jotain uudenlaista. Toiveeseen tuli vastaus kuin tilauksesta Suklaapossun blogissa! Tuli superherkullisia, aika makeita kyllä, mutta raparperin kirpeyden kaveriksi passaa tosi hyvin makea valkosuklaa. Muokkasin taas vähän löytynyttä reseptiä ja tällaisena minä sen tein:

Valkosuklaa-raparperileivokset
(leikkasin 15 palaksi)

Pohja:
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita pieninä palasina

Täyte:
260 g valkosuklaata

n. 1 l reilun sentin mittaisia raparperinpaloja
1.25 dl sokeria

Päälle:
90 g voita sulatettuna
2.5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl fariinisokeria
1/4 tl suolaa


Ohje:
Tee pohja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sekoita jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi sekaan voi ja pyöritä taikinapalloksi. Levitä taikina n. 20cm x 25 cm leivinpannulle tasaiseksi levyksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista n. 20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Nosta pohja pois uunista ja paloittele päälle valkosuklaa. Suklaa saa sulaa pohjan päälle itsekseen.


Tee raparperitäyte: Yhdistä raparperin palat ja sokeri kattilassa ja kuumenna kunnes seos kiehuu. Keittele ilman kantta kunnes seos muistuttaa hilloa (meni 15-25min). Nosta kattila pois leideltä ja anna jäähtyä hetken.

Tee päällinen. Sekoita aineet keskenään kulhossa ja sekoita sormin sekaisin.

Levitä raparperiseos suklaan päälle ja ripottele muruseos päälle kevyesti painellen. Paista n. 30 minuuttia, kunnes päällinen on kullanruskea. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoamista.
Maistuu myös vaniljajätskin kanssa!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Montako raparperinjalkaa pitää olla että saa litran paloiteltuna?
Kiitos mukavasta reseptistä.

Eve kirjoitti...

Tuossa tais olla 4 aika lyhyttä vartta. :)

kotikummunmamma kirjoitti...

On tosi hyvää. Ajattelin kokeilla sellaista versiota, että sekoitan valkosuklaaseen rahkaa. Ehkä ei jähmety jääkaapissa niin kovaksi kuin pelkkä suklaa. Raparperihilloke on liedellä, kokeilen.
Marjuska

Eve kirjoitti...

Mamma, ja kannattaa tosiaan syödä huoneenlämpöisenä, niin suklaa leikkautuu!! Mutta kerropa sitten miten onnistui rahkalla :) .

Anonyymi kirjoitti...

Älä lopeta blogiasi! Yksi parhaista herkkublogeista!
Houttenia on jo ikävä, kuului myös suosikkeihini.

nappis kirjoitti...

Ihanalle kuulostaa. namsk taasen. Meidän kaima neidillä vaan todettiin vehnäallergia ja kananmunaa ei olla päästy vieläkään alstistamaan (ollaan oltu jo 3kk ilman) eli kovin on vähissä ollut leipomiset :( Ei tule tehtyä meille muillekaan kun sitten pienin ei voi syödä. Josko nuo ajan myötä helpottaisi.. eikä olisi enää sille munalle allerginen..

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olisi kiva kuulla teidän arjesta..uudesta kodista ym. kuulumisista. Joskus laitoit niitä enemmän.
-ilona-

Eve kirjoitti...

Anonyymi, kiitos, en mä lopeta :) . Välillä tulee kyllästymisiä.
Houttenille kuuluu hyvää, en tiedä innostuisko enää uudesta blogista jos vähän yrittäisin :)

nappis, noi allergiat on kyllä kurjia ja tekee leivonnasta paljon haastavampaa!! Meillä on käynyt niin onnekkaasti että tällä hetkellä meillä on vain laktoosiongelmaisia, ei muita erityisruokavalioita.

Ilona, kiitos ideasta! Ehkä seuraavaksi kerron jotain ihan arkista, on tullut nyt leivottua vain kaikkea vanhaa tuttua ja sitäkin vähänlaisesti kun helle lämmitti kodin niin kuumaksi että ei innostanut lämmittää sitä uunilla entisestään! Eli reseptivinkkejä ei oikein irtoa nyt muutenkaan! :)