perjantai 25. heinäkuuta 2014

Paras kasvispiirakka



Tässä kasvispiirakassa on kaikki mitä minä rakastan! Piirakka on ruokaisa ja todella todella maistuva, terveellinenkin. Hellepäivän lounaana mitä maistuvin! Vinkki: täytteiden määrät ja suhteet voit päättää itse. Voit myös jättää pois minkä tahansa täytteen raaka-aineista ja korvata jollakin muulla. Suolaiset piirakat eivät voi mennä pilalle mistään!

Pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
0,5dl ruislesettä (tai kauralesettä)
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
5rkl rypsiöljyä
1,25dl vettä

Sekoita pohjan aineet keskenään. Taputtele pehmeä taikina voidellun pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:
parsakaalta
kirsikkatomaattia
kevätsipulia
fetajuustoa (itse käytän feta-aurinkokuivattutomaatti-snackia)
pestoa
tuoretta basilikaa
mustapippurirouhetta
2,5dl ranskankermaa
2 munaa
0,5 tl suolaa
2dl emmental-juustoraastetta

Esikeitä parsakaali näin: kiehuta pari desiä vettä kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen suolaa. Laita parsakaali kokonaisena kukinnot alaspäin kiehuvaan veteen 3-4 minuutiksi. Nosta parsakaali vedestä ja pilko se sopiviksi suupaloiksi.
Puolita kirsikkatomaatit ja silppua kevätsipuli ja basilikanlehdet.
Asettele piirakkapohjan päälle parsakaalin palat, tomaatit, sipulit, fetakuutiot (aurinkokuivattuine tomaatteineen ja mausteineen) ja basilika. Tipottele pestokastiketta sinne tänne piirakan päälle, noin puolen teelusikallisen kokoisia täpliä. Heittele päälle vielä mustapippurirouhetta.
Sekoita kulhossa ranskankerma ja munat, mausta suolalla. Kaada liemi piirakan päälle ja ripottele päällimmäiseksi vielä juustoraaste.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes näyttää herkulliselta! Jäähdytä haaleaksi ja koita olla syömättä kaikkea kerralla! :)



9 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Tämä on hyvää!!! Tuttu ohje, olen tehnyt. Näytät pitävän samanlaisista täytteistäkin! Ruokaisiin piirakoihin ei kyllästy ikinä! :)

Eve kirjoitti...

No ei kyllästy!! Jostakin syystä jo lapsena leivoin suolaisia piirakoita kaikista mieluiten. Silloin ei tosin paljon muita tiedetty kuin kinkkupiirakka, mutta sitä senkin edestä :) .

MinnaP kirjoitti...

Taidan kokeilla tätä tänään iltapäiväruoaksi salaatin kera... Kiva kokeilla uusia suolaisen piirakan ohjeita. Mun tulee tehtyä näitä liian harvoin. Kiitos ohjeesta!

Eve kirjoitti...

Ole hyvä, Minna! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan hyvää vaik jättää peston ja basilikan pois ?

Eve kirjoitti...

On varmasti, lisää vähän mausteita sitten, että ei jää mauttomaksi :) .

Mertsi kirjoitti...

Hei,jos jättäisin pois parsakaalin, mitä suosittelisit tilalle? :)

Eve kirjoitti...

Mertsi, anteeksi myöhäinen vastaus!! Tein juuri viime viikolla ilman parsakaalia, tuplasin vain kirsikkatomaattejen määrän! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tätä pakastaa?