perjantai 11. toukokuuta 2012

10 hyvän mielen asiaa

Satu Nolla asiaa-blogista haastoi minutkin kertomaan kymmenen asiaa, jotka tekevät minulle hyvän mielen. Itse haastan HOUTTENIN sekä VIVO-blogin molempien tyttöjen tekevän saman!
Tässä näin toukokuisena perjantai-aamuna ensimmäiseksi mieleen tulevia asioita, ei tärkeysjärjestyksessä. 1. Kesä! Kevät ja kesä on ihmisen parasta aikaa. Kevät, kun tietää että kohta se vuodenajoista paras on täällä! Se vaalea heleä vihreys, toivo! Ja sitten se kesä, kun se on. Elän oikeastaan vain keväällä ja kesällä, muulloin talvehdin horroksessa.
2. Pian syntyvä vauva! Vaunut on ostettuna, harsot 95 asteessa pestynä, kertyvä pino pieniä vaatteita, tällä kertaa punaista, keltaista, valkoista. Mietinnässä, kuka tulisi hoitamaan isompia, kun me aikuiset synnytetään? Pärjäisinköhän kotona suihkussa melkein koko synnytyksen? Miltä näyttää tyttövauva, meidän perheessä?
3. Äitienpäivä! Lapset ja lasten into siitä. Aamullinen äitienpäiväjuhla esikoisen eskarilla, kun kyyneleet tuli silmiin itsellä ja herkällä lapsellanikin. "Äiti, saanko käydä tekemässä sulle karjalanpiirakan ja teen?". Mitä isompia lapset ovat, sitä enemmän tämä viikonloppu näyttää saavan merkitystä.
4. Koti! Vieläkin hyvä mieli siitä, että annettiin tälle jo vanhenevalle talolle uusi elämä. Eihän se uutta vastaa, mutta hyvä täällä on asua.
5. Piha! Lapset aamulla ulos ja illalla ennen nukkumaanmenoa sisälle. Ruoat voi syödä terassilla, omppupuussa saa kiipeillä, parkkipaikan asfaltilla on tilaa potkulautailla, skeittailla, pyöräillä ja pelata sählyä, juuri istutetuista marjapensaista 4/5 näyttää onnistuneen ja puskevat jo kovasti lehtiä, huoli viime kesänä laitetusta nurmikosta, haravalla rapsuttelu, odottelu, saadaanko tänä vuonna madollisia vai madottomia omppuja.
6. Fazerin tumma suklaa! Täydellistä. Tummaa, mutta niin vaaleaa että sitä voi syödä liikaakin.
7. Mynthonit, ne vaalean vihreät! Outo mielihalu. Raskauden tuoma himo, vieroitusoireet, kun eilen loppui taas ja en muistanut ostaa uusia. Mistä ne tiesi just kehitellä tämän isomman ja halvemman rasian?
8. Mies! Eilen se soitti lääkärineuvolani jälkeen kysyäkseen, miten siellä meni. Joka päivä se soittaa töistä nopeasti varmistaakseen, että kaikki on hyvin. Aamulla se poti huonoa omaatuntoa, kun ei voinut palaverin takia jäädä hoitamaan pieniä kun minä menin eskarin äitienpäivähetkeen. Iltapäivällä se hakee Helsingistä kohtuammeen vauvalle, minun netistä käytettynä ostamani, vaikka kuulemma halvemmaksi olisi tullut ostaa uusi. Kolmen viikon päästä 10 vuotta minua kestänyt!
9. Ystävät! Miten hurjan onnekas olen ollut koko elämäni, kun minulla on aina ollut läheisiä ystäviä. Niitä on monta, monet jo lapsuudesta asti mukana kulkeneet, muutama aivan ihana uusi ystävyyskin ja kaikkea siltä väliltä. Ilo siitä, että aikuisiälläkin voi löytää oikean ystävän. Ilo siitä, että voin olla varma vanhojen ystävien pysymisestä rinnalla! Ilo tästä perjantai-illasta, kun pilkon ainekset halloumi-pähkinäsalaattiin ja lähden kulho kainalossa viettämään nyyttäri-iltaa ihanien naisten kanssa.
10. Hyvä ruoka! Onni että osaa loihtia raaka-aineista asioita, jotka tuovat ihan oikeasti elämään niin paljon lisää mielekkyyttä ja hyvää mieltä ja huippuja hetkiä!
(11. Sori, pakko laittaa tämä. LapsuudenPERHE. Äiti, joka laittoi eilen viestin "löysin palan hääpukukangastasi, siitä tulee ihana mekko tytöllesi, voin ommella", aina siellä missä tarvitaan. Isä, joka poikkeaa yökylään ruokakassillisen ja viisaiden ajatusten kanssa. Sisko, joka on vain paras sisko maailmassa. Veljet, jotka on mahtavia tyyppejä jokainen. Yhdestä tulee vauvan kummi ja muistaa jo nyt kysyä aina viestissä tai tavatessa, miten vauva mahassa voi, miten itse olen voinut, miten äitiysloma on mennyt. Voiko kakskymppiset teinipojat edes olla tuollaisia? Parhautta! )

7 kommenttia:

aniiri kirjoitti...

Mua itketti etenkin tuo vimppa kohta.
Nähdään. <3

Killi kirjoitti...

Ihania ilonaiheita.

Bongasin mun serkun tuosta piknik kuvasta. Oikeassa alareunassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania asioita! Blogiasi on ihana lukea, Oikea Hyvän Mielen Blogi! Kiitos! :)

Anskuli kirjoitti...

ihania asioita oot koonnut <3
Oikein hyvää loppuraskautta!!

Eve kirjoitti...

Aniiri: <3 Nähdään illalla!
Killi: ai, sulla siis sukulaisia täällä päin! :)Kuva on viime kesäiseltä naisten ja lasten piknikiltä.
Emmi: Kiitos kauniista sanoistasi!!
Anskuli: <3 3 more weeks to go!

helkku kirjoitti...

Tää postaus sai mun hanat aukeamaan, niin monta onnellista asiaa on elämässäsi! Omassa mielessäni aloin tekemään vastaavaa listaa, ja saa olla kyllä kiitollinen myöskin <3

Anonyymi kirjoitti...

Tää postaus teki mun aamusta niin paljon paremman :))