torstai 24. toukokuuta 2012

Karviaismuffinit


Taas muffineita! Niin nopeita ja helppoja, tulee siis aika usein leipastua välipalaksi ja kun pellille tulee kerralla se 12, riittää siitä pakasteeseen asti ja vielä parin päivän herkkuhetkeen. Tällä kertaa tein vaniljan makuisen taikinan ja sisälle karviaishillosydämen viime kesänä keittelemästäni karviaishillosta, jota vieläkin löytyy pari rasiaa pakasteesta!
Täällä jo aiemmin nähty resepti pikkuisen muokattuna:

2,5dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
100g voita, sulata

4,5-5dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

kirpeää karviaishilloa

Sekoita neljä ensimmäistä ainesta kulhossa. Lisää kuivat aineet.
Laita muffinivuokiin/pellille reilu ruokalusikallinen taikinaa, pari teelusikallista hilloa ja päälle lisää taikinaa, jolloin saat hillosta kivan sydämen muffinille.
Paista 200 asteessa noin 15min, kunnes muffinit nousevat muhkeiksi ja saavat kauniin värin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai että,niin ihana ohje taas!!!Mä tein tuota vadelmakakkua ja huhhuh miten hyvää tuli! Löytyskö tällästä vastaavanlaista suklaamuffinin ohjetta,johon laittais sisään esim valkosuklaata?Ei mut valkosuklaa taitaa kovettua jäähtyessään... mikähän voisi olla ratkaisu...ei löytyis vinkkiä? :)
-suklaapuputtaja

Eve kirjoitti...

mä teen usein tällä samalla ohjeella mustikka-valkosuklaamuffineita! Kokeilepa sitä. Sekoitat vain taikinaan pari desiä jäisiä mustikoita ja levyllinen tai vaja valkosuklaata rouhittuna. Onnistuu ja maistuu. Jos haluat tummia, korvaa desi v.jauhoista kaakaojauheella ja lisää suklaapaloja myös.

Heini kirjoitti...

NAM! mulla on yhä käytössä suklaamuffiniversio tästä ohjeesta =) luotto-ohje, kiitos siis vielä!

Rakastan karviaisia, mutta ei niitä meinaa saada mistään! Olenkohan ikinä nähnyt niitä edes missään myynnissä? pitänee kesällä käydä torilla katsomassa valikoimaa. Ne on niiin hyviä! ja raparperihillo, varmasti herkkua! ostin kerran ikeasta purkillisen, se oli hyvää, mutta itsetehty lienee rutkasti maukkaampaa.

Aurinoista viikonloppua!

Eve kirjoitti...

heini, meillä on yks iso pensas omassa pihassa. Siitä tulee iso kattilallinen hilloa syksyisin. En itsekään muista nähneeni myynnissä!