torstai 25. lokakuuta 2012

Peppermint pattie cookies


Saatiin Amerikan sukulaisilta tuliaisina Hersheyn minttusuklaita, tuollaisia After Eightin tapaisia mutta tuplasti paksumpia. Nam! Bongasin pussin kyljestä ohjeen suklaakekseille, joiden sisälle tällainen suklaa kätketään. Tuplanam!! Tuunasin pikkuisen ohjetta hyödyntämällä erästä ikivanhaa äidiltäni saamaa suklaakeksiohjetta ja tällainen siitä sitten tuli (tästä voi tehdä suklaakeksejä ihan ilman tuota suklaasydäntäkin halutessaan):

Peppermint pattie cookies

5dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
4rkl tummaa kaakaota
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
200g voita, pehmitä
1 muna

muutama kymmentä minttusuklaakaramellia
tomusokeria koristeluun


Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan pehmitetty (osittain sulanut) voi ja viimeiseksi sekoita taikinaan kanamuna. Ota pala taikinaa käteen, pyöritä palloksi ja paina litteäksi. Aseta litteän ympyrän päälle suklaanappi ja tee päälle samanlainen "kansi". Tee näin niin pitkään kuin hermo kestää tätä näpertelyä ja loput voit pyöritellä ihan vain palloiksi ja litistää haarukalla kekseiksi ilman sisustaa :D

Paista 200 asteessa noin 10-15min, kunnes näyttävät kypsiltä. Älä ylikypsennä. Koristele jäähtyneet keksit halutessasi tomusokerilla. Sisus on ihanan tahmea ja jääkaappisäilytys voimistaa makuja entisestään!

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

millasia minttusuklaakaramelleja käytit? vaikuttaa ohje taas niin kokeilemisen arvoiselle :D

Eve kirjoitti...

Käytin noita kuvassakin olevia Hersheyksen minttusuklaita, mutta niitä ei taida Suomesta saada. Käyttäisin täällä varmaan After Eighetjä niin, että laittaisin kaksi päällekkäin kun ovat niin ohuita. Varmaan yhdelläkin tulee toki herkullisia.

Minnas kirjoitti...

Nuo on niin hyvia, ettei meilla niista ehdita leipoa mitaan, kun ne uppoaa parempiin suihin.

Eve kirjoitti...

SuMi, totta, en mäkään koko pussia raskinut leipoa. Puolet syötiin sellaisenaan ja puolet leipastiin keksejen sisään! :)

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

oi, nuo on varmasti ihan uskomattoman hyviä! omaa sydäntä lähellä on nimittäin kaikki jenkkiherkut! :)