lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lounasehdotus


Tykkään kutsua lounasvieraita ja ideoida kivoja erilaisia lounasmenuja. Useamman kerran olen tarjonnut tätä tacopiirakkaa raikkaan salaatin kanssa ja joskus täydentänyt annosta vielä nachoilla, jolloin satsi hipoo jo hyvää ravintola-annosta texmex-tyyliin. Tämä kaipaa kaveriksi salaatin, mutta koska piirakka on voimakkaan makuinen, salaatti saa olla ihan perus salaatti+tomaatti+kurkku+feta-tyyliä. Salaatinkastiketta annos ei enää erikseen kaipaa.

Tacopiirakka


1 (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta
400 g tomaattimurskaa
0,5 prk salsakastiketta (medium)
1 dl maitoa
1 kananmuna
Pinnalle:
2 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Kauli sulanut pakastetaikina hieman suuremmaksi levyksi ja nosta kaulimen avulla irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella. Lisää pannulle tomaattimurska sekä puolet salsakastikepurkista. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike. Levitä jäähtynyt kastike piirakkataikina päälle. Sekoita kulhossa maitoa ja muna ja valuta täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakka 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoamista!

-------

Tällä viikolla tarjosin tätä piirakkaa vanhalle opiskelukaverille köksänopeopintojen ajalta. Jälkkäriksi tuunasin suklaapiirakasta kivoja leivoksia mansikoiden ja valkosuklaan avulla:

3 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Oijoi! :P Täällä ollut tänään mahoton helle! Nyt kun alkaa ilta jo vähän viilentyä, rupeaa tekemään mieli syötävääkin. Arvaa, tuliko vesi kielelle näistä sun herkuista?? :D

Lisabell kirjoitti...

Voi ihanuus. Taas niin herkullisen näköisiä herkkuja. Toi tacopiirakka ei voi olla kuin todella maukasta.

Anonyymi kirjoitti...

KIITOS tacopiirakan ohjeesta!! Muistaakseni kerran tarjoilit kyseistä herkkua kun olimme teillä kylässä.. Aiai,kivaa kokkailua tiedossa siis :)

jenny