maanantai 21. toukokuuta 2012

Tuorejuustot testissä





Lauantaina pidin kauppa/siivous/leipomispäivän. Illalla saatiin ihanat naapurimme syömään päivän kokeiluja. Testasin Arla Ingmanin uusia tuorejuustoja, maustamattoman ja valkosipuli-yrtti-tuorejuuston. Molemmat toimivat vallan mainiosti, siitä kertoo ehkä sekin että sekä suolainen piirakka että kakku syötiin viimeistä murua myöten loppuun sinä iltana! :)

Kakkuohjeen sain vappuna 2004 Houttenilta, ohjetta on pidetty visusti salassa, mutta olen itse sitä aikojen kuluessa vähän muokannut omiin tarpeisiin sopivammaksi ja julkaisen nyt teillekin tämän uskomattoman hyvän ja simppelin reseptin. Päälle voi laittaa mitä vain, useinmiten teen mustikoista, tällä kertaa kotimaisista vadelmista. Kokeiltu on myös lakoilla keskimmäisemme ristiäisiin ja tuoreilla mansikoilla usein kesällä, jopa hedelmillä tein tämän yhtenä syksynä.

Suolainen piirakka on sovellettu ikivanhasta jauhelihamuffiniohjeesta. Järkyttävän hyvä piirakka muuten, varsinkin tuolla uudella tuorejuustolla! Kylkeen vaikka ihan perus fetasalaatti.







Vadelmajuustokakku

250g kaurakeksejä
100g voita

1prk maustamatonta tuorejuustoa
2prk rahkaa
1 muna
8rkl sokeria

marjoja tai hedelmiä, sekä ohut kiille hyytelösokerista


Murenna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Taputtele muru 24cm irtopohjavuoan pohjalle JA reunoille.

Sekoita kulhossa sähkövatkaimella sekaisin kaikki massan ainekset. Kaada massa pohjan päälle ja paista 175 asteessa 30min. Jäähdytä kokonaan jääkaappikylmäksi asti. Lisää päälle marjat ja hyytelösokerikiille.






Jauhelihaporkkanapiirakka



pohja
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
4rkl öljyä
1dl maitoa

Täyte
400g naudan jauhelihaa
2 isoa porkkanaa raasteena
1 sipuli
2rkl ketsuppia
pizzamaustetta, mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa
1prk maustettua tuorejuustoa

päälle kirsikkatomaatinpuolikkaita ja 1dl juustoraastetta

Sekoita pohjataikinan ainekset nopeasti keskenään. Tapuittele löysä taikina voidellun vuoan pohjalle hyvin jauhotetuin käsin.

Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja porkkana, hauduttele pannulla noin 5 minuuttia ja mausta. Jäähdytä jauhelihaporkkanaseos kokonaan. Sekoita jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto. Taputtele täyte piiraspohjataikinan päälle, painele täytteeseen puolikkaita kirsikkatomaatteja ja ripottele päällimäiseksi juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 30min.



8 kommenttia:

Kreeta kirjoitti...

Täytyypä testata molemmat ohjeet. Mukava, kun laitat luottoreseptejäsi tänne. Monia ohjeitasi olen kokeillut. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan simppelit ohjeet. Kiitos taas! Nämä menee molemmat testiin tällä viikolla.

Eve kirjoitti...

herkullinen ruoka on mun intohimo, mielellään jaan parhaita reseptejä teillekin :) joten olkaa hyvät <3

Tiina kirjoitti...

Tuossa on kyllä meidän seuraavat tarjottavat, kun joko tulee kyläilemään. Herkullisilta vaikuttavat! :)

Anonyymi kirjoitti...

onko tuo sun kakku tehty isommasta satsista mitä tuo ohje? en mä saa vaan nuin korkeeta vaikka vuoka on samankokonen.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos ohjeista,täytyy heti kokeilla. ootko muuten tehny jauhelihapiirakan aina heti syötäväksi. mietin vaan että meneekö miksikään jos edellisenä päivänä tekee ja seuraavana vaan lämmittäis?

Eve kirjoitti...

Onnistuu varmasti lämmittää vielä seuraavana päivänä tai vaikka pakastaakin!:)

Eve kirjoitti...

Ja kakun koosta kysyvälle: teen juuri tuolla ohjeella ja 24cm vuokaan. Ehkä tuo jotenkin näyttää vain korkeammalta?