tiistai 6. marraskuuta 2012

Äiti, onko pakko??Lääkärin "määräyksestä", refluksin hallintaan.

P.S. Muutin kommentointiasetuksia niin, että se typerä salakirjoituksen selvittäminen pitäisi olla nyt pois ja kommentoiminen helpompaa ja nopeampaa! :) Joten olkaas hyvät ja merkkiä jättämään, jos siltä vähääkään tuntuu!


10 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Jee, mä inhoan niitä salakoodeja - en yleensä saa kuin vasta miljoonannen kohdalla oikein... :D

Suloinen toinen!

Eve kirjoitti...

Mä inhoan niitä kans! Toivottavasti tuo nyt toimi tuo uus asetus....

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä refluksiin! Meidän 1-vuotias oli vauvana erittäin ahkera pulauttelija ja vaatteita vaihdettiin keskimäärin 5 kertaa päivässä. Refluksitautia ei olla todettu ja muuten pulauttelusta ei ollut ongelmaa, koska poika on koko ajan kasvanut tosi hyvin, mutta olihan se aina välillä melkoisen rasittavaa olla itsekin yltäpäältä puklussa. Nyt kun poika on 1v, odotellaan että päästäis leipomaan kakku pulauttelun loppumisen kunniaksi. Onneksi nykyään ihan vain sillointällöin tulee enää tavaraa, mutta odotellaanpa silti, että olisi vaikka edes kahden viikon tauko. Sitten olisi ehdottomasti kakun paikka!

Kippuralla kirjoitti...

meillä on myös aloitettu kiinteät vähän aiemmin josko olisi hillinnyt refluksia.
mutta ei minusta vaikutusta, ainakaan ekana kuukautena.
vaikka molemmat tytöt oli hyviä syömään (=isoja määriä) niin silti tuli maitoa ulos.
meidän tytöillä onkin dg allerginen refluksi eli ruokavalion ollessa ok ei oireita, mutta jotain väärää syötyään tulee 1v7kk ikäseltä maitoa nenästäkin..

houtten kirjoitti...

HYvä, hyvä! Siis kun poistit ton salasana jutun. Ihan liian pitkiä nykyään.

Ja Velluskan ilme!SIlmät kertoo kaiken!

Eve kirjoitti...

Kiitos tsempeistä! Saatiin myös lääkkeet, mutta yritetään ottaa nämä kiinteätkin avuksi, jos pysyisivät ruoat paremmin masussa. Tai no, V:lla on silent-refluksia, eli ilmenee lähinnä tuskaisten öiden merkeissä, ruoka nousee kurkkuun ja menee edes takaisin kurkkutorvessa. Vauva yökkii ja nieleskelee makuillaan ja selvästi sattuukin. Nyt meillä on lääkkeiden ansiosta ollut 2 vähän parempaa yötä takana.

Houtten: Oikeasti V tykkäs lopulta siitä porkkanasta. Tuossa on kuvattuna ihan eka ilme, joka oli kyllä kieltämättä aika hämmentynyt! :D

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä! Toivottavasti saatte voiton siitä tympeästä refluksista! Mahtoi neiti olla ihmeissään ekoista kiinteistä :)Siitä se lähtee, pienimmänkin ruokaralli :)
Terkuin, Aada ja mamma

Kotikummun Marjuska kirjoitti...

Vella pieni ihanuus! Jospa teillä alkais paremmat yöt. Kyllähän se aina pientä oudostuttaa alkuun kiinteä ruoka.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka:) Millasia oireita teillä oli ja kuinka lääkäri totesi tuon refluksin? Kiinnostaa siksi, kun epäilen tuota olevan meidänkin tytöllä. Kiitos jos viitsit kertoa:) Ja mukava blogi sinulla:)

Eve kirjoitti...

Moikka ja anteeksi kun huomasin kommenttisi vasta nyt!
Meillä vauvalla oli silent-refluksia, eli hän ei juurikaan pulautellut (tai no, joitakin kertoja päivässä, mutta ei mitenkään järjettömästi kuitenkaan) vaan refluksi häiritsi ainostaan öisin. Vauva nieleskeli, yökki ja yski unissaan, kuuli kuinka maito tosiaan hiissasi edes takaisin tuolla ruokatorvessa, kun vauva oli vaakatasossa. Tämä aiheutti tietysti vauvalle tuskaista oloa ja huonoja öitä. Meillä lääkäri teki diagnoosin pelkästään minun kertomien oireiden perusteella ja saatiin lääkitys. En koe että lääke olisi meillä auttanut paljoakaan, kiinteän ruoan aloittaminen auttoi ehkä enemmänkin. Ruoka pysyi paremmin siellä ihan vatsalaukussa asti. Lopetettiin lääke kahden viikon kokeilun jälkeen. Yöt tosin kerkes mennä huonoiksi ja huonot yöt jäivät sitten "tavaksi", kun oli oppinut, että tissiä saa ja silittelyä ja kantelua, kun herää. Joten yöt ovat edelleen rikkonaisia, mutta nieleskelyä ja yökkimistä ei enää ole ollut hetkeen.
Kannattaa tosiaan kääntyä neuvolalääkärin puoleen ja kertoa oireista. Tsemppiä kovasti teille!! :)