torstai 1. marraskuuta 2012

Suolaiset muffinit



En oikein edes ymmärrä, miten näiden muffineiden ohje ei ole päätynyt koskaan tänne blogiin asti? Käyköhän tässä kuten monesti tuppaa muissakin tärkeissä asioissa käymään, että pitää sitä liian itsestäänselvyytenä?
Näitä meillä tehdään aamiaiseksi, iltapalaksi ja välipalaksi, brunssilla nämä on ihan hitti ja lastenkutsuilla myös! Viime raskaudessa onnistuin ikävikseni tekemään näitä just pahimpien raskauspahoinvointejeni aikaan ja olin ihan vähällä kehittää kammon näihin suosikkehini. Pidin vuoden tauon ja tänä syksynä nämä ovat päässeet takaisin meidän arkileipomuslistalle.
Alkuperäinen resepti löytyi netistä joskus vuoooosia sitten ja se oli nimellä "savunautamuffinit", pitkään teinkin näitä juuri siitä savunaudasta. Myöhemmin palvikinkusta, meetvurstista ja kasvisversiona, ystäväni tekee näitä jopa kana-feta-yhdistelmällä! :)


Suolaiset muffinit (12 isoa)

150g palvikinkkua/meetvurstia tms. suikaloituna (tästähän saa kivan kasvisversion laittamalla vaikka aurinkokuivattua ja tuoretta tomaattia ja oliiveja ja yrttejä)
150g voimakasta juustoraastetta
5dl vehnäj.
1rkl leivinj.
1tl suolaa
1,5tl muuta maustetta (paprikajauhetta, yrttejä, chiliä...)
70g purjoa silputtuna

2 munaa
2,5dl maitoa
1dl öljyä

Kuivat aineet sekaisin ja niihin lisätään kolme viimeistä ainetta toisiinsa sekoitettuna. Erittäin helppo siis ja tosi herkullinen! Tästä tulee 12 isoa ja mielellään voidellulla muffinipellillä paistettuna tietysti! 175c, 25min. (kunnes näyttävät herkullisen värisiltä)
Jos paistat paperivuoissa, voitele vuoat eka että irtoa paremmin.

----

Mukavaa marraskuuta! Loka- ja marraskuu ovat mun vähiten lempparikuukaudet. Joskus olen sanonut, että marraskuussa ei ole muuta hyvää kuin kummitytön synttärit ;) Mutta oikeasti siinä on kivaa myös se, että saa alkaa fiilistellä joulun odotusta!



2 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

savuporosta oon joskus tehny ja hyviä nekin.:)

Eve kirjoitti...

kiitos vinkistä, taatusti tulee!! :)
Nyt pinattilettujen paistoon ja sitten ekat joululaulut soimaan!