keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pikkuhimmeleitä joulukuuseen
Olisiko tämä sitten tämän vuoden joulupäivitys nro 1?
Askartelin eilen pikkuisia mustia himmeleitä mehupilleistä ja pikkupuuhelmistä, nämä pääsevät sitten valkoiseen joulukuuseemme. Jos meillä olisi vihreä kuusi, tekisin siihen varmaankin valkoisia.

Ohje tässä:

Pussillinen pillejä
Lankaa tai siimaa (itse tein siimasta, jolloin ei tarvitse neulaa ollenkaan, siima on helppo pujotella ilman neulaakin!)
Ohut ja pitkä neula


1. Leikkaa 12 samanpituista pillin pätkää. Ota langasta/siimasta noin metrin mittainen pätkä ja pujota se neulaan tai jos teet siimasta, voit skipata tuon vaiheen. Pujota lankaan ensin kolme pilliä ja solmi kolmioksi.
2. Lisää kaksi pilliä ja solmi ne kolmion kulmaan.
3. Jatka samalla tavalla lisäten vielä kolme kolmiota, jolloin muodostuu viiden kolmion ketju.
4. Lisää vielä yksi pilli, jonka solmit kiinni aloituskulmaan.
5. Solmi lopuksi kaksi irrallista kulmaa yhteen. Solmi langanpäät umpisolmuille, pujota lankaan helmiä ja sido lopuksi ripustuslenkki.P.S. Tervetuloa uudet ilmoittautuneet lukijat! Ihan kohta on sata! Hui! Kuka ilmoittautuu sadanneksi? Sadannelle lupaan lähettää ihan pikkuruisen joulumuistamisen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluaa tehä lankaan on kätevintä imaista lanka suulla pillin läpi. Ei tarvitse neulaa :) Tein ite nuita viime jouluksi kuuseen mut enpä hoksannu laittaa helmiä, kivoja noi!
-serkkusi

Suvi kirjoitti...

Ihania... Osaisinkohan tehdä :D

Eve kirjoitti...

Kiitos vinkistä, serkkuseni! :)

Suvi, osaat varmasti, jos minäkin osasin! En todellakaan ole mikään käsityöihme ;)