tiistai 2. huhtikuuta 2013

Persikkajuustokakku



Meilläkin syötiin kakkua pääsiäisenä. Tarkemmin sanottuna vein tämän kakun pitkäperjantaina anoppilaan ja syötiin sitä yhdessä siellä. Tosi raikas ja pääsiäiseen sopiva kakku. Ja helppo.

Pohja ja reunat:
250g kaurakeksejä muruina
100g voita sulatettuna

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2prk rahkaa
1 muna
8rkl sokeria

Päälle:
Persikkaa tai muita hedelmiä
kiille hyytelösokerista
sulaa valkosuklaata koristeeksi, jos haluaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (laitan pohjalle palan leivinpaperia irroitusta helpottamaan). Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. PAISTA 175 asteessa noin 35min. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja asettele päälle persikat ja valuttele päälle hyytelösokerista tehtyä lientä viimeistelyksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkä kokoinen tuo irtopohjavuoka on?

Eve kirjoitti...

24cm halkaisijaltaan vuokaan tulee tuollainen noin 5cm korkea kakku.