tiistai 29. lokakuuta 2013

Hopeaa...
Meidän joulu taitaa tänä vuonna olla aika hopeinen... Minulla on ollut pitkään jotenkin "hopeinen olo". Uuteen kotiin tilasin juuri yhden hopeisen valaisimen myös. Ikean joulusta tarttui mukaan pelkästään hopeisia juttuja. Näin jo silmissäni kuusen alla kasan erilaisiin hopeisiin papereihin käärittyjä lahjoja! Uuden kodin olohuoneen isoihin ikkunoihin pääsee tuikkimaan hopeiset tähdet.

Minkä värinen teidän kodin joulu on? Onko se joka vuosi samanvärinen vai vaihteeleeko se fiiliksen mukaan? Onko joulukoristelussasi teemaa vai onko se joka vuosi perinteinen? Vaikuttaako kodin muut värit joulusi väreihin?

Minä en koskaan laita esille kaikkia joulukoristeitamme. Jonakin jouluna on ollut mukava kaivaa esille pelkästään kaikki tähdet. Kaikenväriset ja kokoiset, kunhan ovat tähtiä. Jonakin jouluna joulukoristeissa on ollut paljon mustaa ja valkoista. Usein joulussa ovat olleet mukana lempivärini, jotka ovat osa myös muuta kodin sisustustamme, kuten ripaus keltaista, turkoosia ja tumman violettia. Koko joulukoristearsenaalia en koskaan uusi, saatan ostaa joka vuosi jotain ihan pientä lisäksi entisiin ja kerätä niistä vanhoista juuri tämän vuoden fiiliksiin sopiva setti. Olemme viettäneet jo 11 joulua perheenä ja koristeita on kerätty siitä asti, pikkuhiljaa. Aitoa kuusta meillä ei ole koskaan ollut, paitsi lapsuudenkodeissamme. Tänä jouluna tahtoisin oikean, tuoksuvan kuusen. Jos muutto uuteen kotiin ei tule olemaan "liian lähellä" joulua, ehkä sellainen ehditään hankkimaankin.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No valkoista, harmaata tai hopeista,ripaus tummanpunaista :-) Minä raahaan pihalta ihania oksia, käpyjä sun muita härpäkkeitä. Ja aito kuusi -ehdottomasti! :-) siitä tuoksusta se jouluntuntu tulee. Rakkain joulukoriste on 13 vuotta sitten äidiltä saatu enkeli...liekö joku enne...kun olkin sitten äidin viimeinen joulu.
Joka joulu se johonkin paikkaan pääsee koristeeksi :-)

-P

Eve kirjoitti...

P: Oi, tuo enkeli tulikin varmasti sitten tosi tärkeäksi koristeeksi! <3 Jouluun liittyy kyllä vahvasti rakkaiden muistaminen. Minä teen joka joulu jouluruokia edesmenneen mummini resepteillä ja samalla muistelen mummia.

Kotikummun Marjuska kirjoitti...

Meidän joulu on sekaisin kaikkia niitä koristeita, mitä on pitkän perhehistoriamme aikana lähtenyt mukaan. Tänä jouluna varmaan entistä enemmän joulunpunaista. Ja valkoista ehdottomasti. Kokeilkaapa aitoa joulukuusta. Voi olla, että ette sitten enää palaakaan muovikuuseen.
Marjuska

Päivi kirjoitti...

joulukoristelaatikosta löytyy kaikkein eniten punaista.
Paljon lasten tekeleitä.
valkoista, kultaa.
ikkunakyntteliköt meillä oli punaiset ja niihin kyllästyin ja viime jouluina ovat olleet paperiset tähdet.
jouluista ovat kynttilät, kuusi ei ole aito koska olen allerginen.

suvi kirjoitti...

Meidän joulusta on tullut jo niin perinteinen ja just meidän tapainen :D eniten meiltä löytyy erilaisia enkeleitä,joskus lasten kanssa laskettu,että lähemmäs 200 erilaista enkeliä lentää tupa-keittiössä :)Nytkin ostin ikkuna-enkeleitä tarjouksesta 6kpl.tta paketissaan ja paketin hinta 50 senttiä.
viime joulun jälkeen jouduttiin lähes kaikki joulu/tunnelma-valot heittämään pois :(

sinisuu kirjoitti...

Luonnonvalkoisesta ja punaisesta on meidän joulu tehty. Kuusen täytyy olla aito, se tuoksu kuuluu ehdottomasti jouluun! Koristelussa mä oon tosi laiska, verhot vaihtuu punaisiin jouluverhoihin ja ikkunoille laitetaan jouluvalot, hieman enemmän kynttilöitä ja valkoiset pöytäliinat. Mä tykkään joulusta paljon, ja varsinkin ne viimeisimmät päivät ennen aattoa <3 mutta kun on joulunpyhät vietetty riisin meiltä joulun pois, alkaa ahdistamaan se punaisuus. 28.12 meillä onkin jo meidän näköistä ja joulutavarat on pakkailtu laatikoihin odottamaan seuraavaa joulua.

Eve kirjoitti...

Kaunis kiitos kommenteista! Oikein mukava lukea teidän jouluperinteistä! :) Eikö olekin ihana, että tuo kaikki on taas kohta edessäpäin!? :)

Jenna / with all my love kirjoitti...

Meidän joulu on tänä vuonna valkoista, hopeaa ja vaaleanpunaista :)

Eve kirjoitti...

Jenna, tuo värikombinaatio kuulostaa hyvältä! Olen alkanut pitää vaaleanpunaisesta! :)