lauantai 12. lokakuuta 2013

Viikonloppuherkkuja: myslileipää, mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa




Olen muokannut Bella Baien hedelmä-pähkinäleivästä meidän makunystyröille sopivan myslileivän ja tämä on aivan taivaallista! Annoksesta tulee kaksi leipää ja söimme alkajaisiksi ystäväni kanssa kahdestaan toisen leivistä 3 viipaletta vaille kokonaan! :D Päälle mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa, mustapippurilla ja suolalla maustettuina. En tiedä juuri parempaa.
Herkullista viikonloppua!

Myslileipä (2kpl)

150-200g rusinoita, pilko pienemmiksi
150g pähkinäsekoitusta, rouhi vähän pienemmiksi
25g hiivaa
4dl vettä
1rkl sormisuolaa
2rkl siirappia
1tl kanelia
1dl kauraleseitä
4dl ruisjauhoja
n.5 dl vehnäjauhoja

Leivo hiivataikinan tavoin. Kohota 1 tunti. Vaivaa pöydällä ilmakuplat pois, jaa kahdeksi pötköksi ja siirrä kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vuoissa vielä toinen tunti. Paista 230 asteessa noin 25min. Laita uunin pohjalle paiston ajaksi uunin kestävä astia, jossa on noin desin verran vettä. Anna leivän jäähtyä ritilän päällä paistamisen jälkeen.

5 kommenttia:

Kotikummun Marjuska kirjoitti...

Nuo hedelmäiset ja pähkinäiset leivät on sitten aivan ihania! Päälle siivu Goudaa ja voi mikä nautinto!
Marjuska

Kehrä kirjoitti...

Tätä on ihan pakko kokeilla leipoa! :)

Kuukkelikartanon rouva kirjoitti...

Oih! Just tällainen "siemenleipä" ja päälle mozzarellaa ja basilikaa. Tätä leipää pitää leipoa joskus!

Eve kirjoitti...

Marjuska! No niin on!!
Kehrä, voin niiin suositella!
Kuukkelirouva, no sanopa muuta. Taivaassa on varmasti tätä tarjolla.

EiNi kirjoitti...

Ihana resepti, kokeilen varmasti!!