keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Suklaasydän, marenkikuori...




Voi nam!! Sain taannoin tällaisen jogurtti-marenkimuffinin reseptin Makeat Helmet-blogin EiNiltä, tai oikeastaan lopulta hänen tyttärensä blogista. Tällä viikolla EiNi mietiskeli blogissaan suklaan ja marengin yhteensopivuutta ja sain idean tehdä näistä muffineista suklaaversion! Ja tuli todella todella herkullisia. Kunnon kahvilakamaa ja vielä parempaa. Voin suositella kokeilemaan!

Suklaa-marenkimuffinit

10 muffinia.

2 kananmunaa
1dl sokeria
100g sulatettua voita
1dl vaniljajogurttia
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

2 munanvalkuaista
1 1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

10 palaa fazerin sinistä

Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla .
Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuiva aineet .
Jaa muffinivuokien pohjalle reilu 1rkl taikinaa, paina päälle pala suklaata ja laita viimeiseksi vielä ruokalusikallinen taikinaa.

Eroittele valkuaiset ja keltuaiset .
Vaahdota valkuaiset puhtaassa , kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi .
Lisää sokeri vähän kerralaan koko ajan sekoittaen ,
sekoita joukkoon vaniljasokeri .
Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit
175 asteessa, uunin alatasolla, vaja 30 minuuttia.

Jos muffineja jää toiseenkin kertaan, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä muutaman sekuntin ajan mikrossa ennen tarjoilua, jotta suklaasydän pehmenee uudestaan!

25 kommenttia:

EiNi kirjoitti...

Wau! Huikeen hienoja, ja taatusti myös huikeen hyvän makuisia,ihania! On sanomattakin selvää että mun keittiössä leivotaan noita jonain päivänä :)

EiNi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sini kirjoitti...

Vautsi minkä näkösiä ja kuulostaa niin hyvältä, että nuita on pakko tehä heti kun vähähiilariton elämäni päättyy, ehkä ei sovi ihan tähän vhh-ruokavalioon :)

Minnas kirjoitti...

NAMS! Nayttaa hyvalta ja varmaan maistuukin hyvalta. Ma taalla kidutan itseani kurkkimalla herkkublogeihin. Itselta kun on herkut vahissa hankalien allergioiden vuoksi. Munaton, gluteeniton, ton, ton, ton-aineksilla ei tahdo saada herkkuja aikaiseksi.

Heljä kirjoitti...

Voi lurps!

Pia kirjoitti...

Kylläpä on upean näköisiä!! Nyt varmaan kysyn taas jotain, mitä täällä periferiassa ei oo, mutta muualla maailmassa ollu jo 10 vuotta, mutta mistä löysit noita kauniita muffinipapereita/ -vuokia? Täältä päin ei kyllä saa mistään. Jostakin leivontatarvikenettikaupasta kerran bongasin, mut ne oli silloin rumanvärisiä.

Wicked sweet kitchen kirjoitti...

Nam näyttää hyvältä! Täytyy itsekin joskus kokeilla marenkia muffinssien kuorrutteeksi.

Eve kirjoitti...

Tiedätkö mitä. Tällä kertaa leikkasin leivinpaperista 13x13cm neliöt ja lastasin taikinan sen päälle muffinipeltiin :D . Aiemmin oon ostanut noita Clas Olhsonilta ja nyt oli tullut Prismaankin, mut hei Prismassa 8 paperia yli 3e :O . Kannattaa tehdä ite.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en kestä. Kai noita on vielä jäljellä että saa maistaa? :P

Lode

Anonyymi kirjoitti...

Tein näitä tänään ja oli aivan ihania!! Tosi meheviä ja ihanan kosteita, teen uudestaankin :) oon ostanut cals ohlssonilta pinkkejä tuollaisia vuokia, nytkin tein niihin :)

Heli

Anonyymi kirjoitti...

Näitä oli pakko tehdä! Ja tuli hyviä myös maraboun minttukrokanttisuklaalla kun sitä oli vain kaapissa. Mut mistä johtuu että mun marenki lässähtää uunista oton jälkeen heti? Mun oli pakko laittaa vielä kermarahkakuorrutus marengin päälle.

Eve kirjoitti...

En osaa kyllä yhtään sanoa! Mulla tuli tuolla puolen tunnin paistolla marengista jo ihan rapea, ei siis sellainen kostea marenki, joka voi tulla lyhyellä paistolla ja joka voi esim jääkaapissa lätsähtää jälkeenpäin. Jäikö marenki ihan pehmeäksi paiston jälkeen?

KirsiY kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa. Nää taitaa päätyä meidän viikonlopun synttäritarjoiluihin!

Anonyymi kirjoitti...

Mä näin sinusta ja Houttenista unta ja sain unessa idean, että munhan pitää ostaa muffinipelti. :D Itse asiassa hyvä idea. Siispä kysyn mistä olet omasi ostanut, onko ollut hyvä?

Eve kirjoitti...

Kirsi: lupaan, että maistuu kaikille!

anonyymi: :D haha! Hyvä uni. Mä oon ostanut varmaan prismasta tms, joskus kymmenen vuotta sitten ehkä. Ihan perus pelti ja ollut käytössä ihan hirmuisesti. Paistan aina muffinit pellillä, pysyvät ryhdikkäinä ja saa korkeita ja muhkeita.

Anonyymi kirjoitti...

Sama ano jatkaa, että onko tiettyä ominaisuutta, joka hyvällä muffinipellillä on eli mihin kannattaa ostaessa kiinnittää huomio? Kova vai silikoni?
Kiitti vastauksista :)

Eve kirjoitti...

Mulla itsellä on kova. No joskus näkee että ne kupit on tosi matalat, syvemmillä syvennyksillä saa korkeammat muffinit. Mut ei taas sellaista runebergintortuille tarkoitettua tosi kapeaa ja korkeaa, niihin ei löydy paperivuokia oikein mistään. :)

KirsiY kirjoitti...

Oikein hyviä oli, tosin pidin uunissa ehkä hiukan liian pitkään ja marenki ruskettui liikaa. Mutta maku oli mahtava silti! :)

Enni kirjoitti...

Sorruin kokeilemaan! Mielettömän hyviä! Kiitos (taas) hyvästä ohjeesta :)

Eve kirjoitti...

Kirsi ja E, kiva kun palasitte kommentoimaan! :) Ja hyvä kun maistui!!

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan näitä pakastaa? Jouluksi voisi jo ennakkoon tehdä :)

Eve kirjoitti...

Kyllä uskon, että kestävät pakastuksen! Ainakin jääkaapissa pysyivät vuorokauden oikein hyvinä.

Anonyymi kirjoitti...

Tein tänään näitä. Laitoin ehkä vähän liian vähän maremkia. Sen lisäksi marenki halkeili ja lähti melkein hattuna pois. Vatkasitko marengin kovaksi? Kiitos jos vastaat ja kerrot marengista enemmän ;)

Anonyymi kirjoitti...

Huhuu, olisiko kenenkään vastausta edelliseen kysymykseen?

Eve kirjoitti...

Heippa anonyymi ja anteeksi kun en huomannut heti kysymystäsi :) ! Enkä kyllä oikein osaa auttaakaan! Olen vatkannut marengin ihan kovaksi ja pursottanut sitä ihan runsaasti muffineiden päälle. Olisi mielenkiintoista nähdä kuvasta, näyttikö omasi paljon eriltä kuin nuo minun kuvissa olevat? :) En muista halkeilua tapahtuneen kyllä.