maanantai 7. lokakuuta 2013

Lauantain keksitalkoot

Viime lauantai oli jotenkin supertylsä. Tai ainakin lauantai-aamuna tuntui siltä. Mies oli tietysti taas raksallamme ja herätessä tuntui väsyttävältä ajatella, että edessä olisi noin 15 tuntia eikä mitään merkittävää tekemistä. Aika kuluu hitaasti, kun on jo viikon ollut taas lasten kanssa keskenään. Leipominen terapiamuotona toimii aina, joten lounaan jälkeen perustimme keksitalkoot ja leivoimme suklaaviipaleleipiä ja pähkinävoikeksejä niin, että saatiin niitä iso mintunvihreä tarjotin täyteen. Illasta lähdimme mekin sitten raksalle katsomaan, kuinka ensimmäisiä laattoja laitettiin seinään alakerran kylpyhuoneessa! :) Kylpyhuoneeseen olisi tarkoitus saada vähän sellaista spa-tunnelmaa, joten yksi seinistä tuli turkoosiksi, muut 3 valkoista. Ehkä lopullisesta tuloksesta voi joskus sitten laittaa kuvaakin, vaikka mieheni pyynnöstä en nyt raksaa juurikaan tänne blogiin kuvaile.

Tässä pari mukavaa keksiohjetta jakoon! Helppoa leivottavaa lasten kanssa yhdessä! Toisessa ohjeessa on taas käytetty pähkinävoita, tämän ohjeen olen vuosia sitten löytänyt joltakin amerikkalaiselta reseptisivustolta ja tehnyt näitä usein. Kaakaolla maustettujen viipaleleipien ohje on peräisin äidiltäni ja näitä tehtiin lapsuudenkodissani aina vähintään jouluksi ja juhannukseksi. Edellisen pähkinäkeksiohjeen kommenteissa tulikin esille, kuinka pähkinävoi makuna jakaa ihmisten mielipiteitä! Näin myös meillä! Mieheni ei siitä pidä ja samoin yksi lapsistani sitä vähän vierastaa (tosin sille jokunen keksi kuitenkin upposi), sen sijaan minä ja loput lapsista tykätään siitä kovasti. Molemmat reseptit ovat aika isoja, pienenpään tarpeeseen kannattaa puolittaa.




Suklaaviipalekeksit

4,5-5dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
200g pehmeää voita
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja sekoita lopuksi taikinaan kanamuna.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele jokainen osa pitkäksi (vähän sormea paksummaksi) tangoksi. Tankoja voi laittaa vain 3 per pelti, koska ne leviävät ja kohoavat reilusti. Tästä tulee siis 2 pellillistä tankoja, 3 tankoa per pelti. Litistä tankoja haarukalla. Paista 200 asteessa 10-15min ja jälleen: ÄLÄ YLIPAISTA, saavat jäädä sitkeiksi sisältä. Heti kun nostat pellin uunista pois, leikkaa tangot viipaleiksi. Jäähdytä keksit sen jälkeen.


Peanut Butter Cookies

220g voita
2,5dl fariinisokeria
2dl sokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeria
250g pähkinävoita (jälleen kerran siitä ei-niin-sileästä tulee parempaa)
6dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
0,5tl suolaa

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten. Vatkaa vielä sekaan pähkinävoi. Lopuksi lisää loput kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja, paina niitä vähän lyttyyn ja paista 175 asteessa korkeintaan 10min. Jäähdytä ja nauti!!

13 kommenttia:

helkku kirjoitti...

Näyttääpäs herkullisilta molemmat. Voisimme lasten kanssa mekin noita koklailla ens viikonloppuna :)

Ja sä OOT reipas <3

Emmi kirjoitti...

Kiitos ohjeista! Nuita viipalekeksejä täytyy tehdä heti tänään kun tähän päivään tarvitsee juurikin tuota taikinaterapiaa!

Emmi kirjoitti...

.. Ja tuli hyviä! Yks pellillinen hujahti huomaamatta! :D

EiNi kirjoitti...

Voi että, nyt jotain kuvaa kehiin sieltä kylppäristä, haluaa nähä miten ihanalta siellä näyttää, edes yks pieni kuva,please! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Miks mulla on semmone muistikuva, että meillä ruukattiin ainaki joskus laittaa noiden ruskeiden päälle raesokeria? oonko nyt ihan pihalla?

Lode

Eve kirjoitti...

Emmi, kiva että kokeilitte ja tykkäsitte!! :) En siis turhaa näitä reseptejä tänne rustaile.

Helkulle vilkutus! En mä oikeasti oo kovin reipas. Aika laiska ollut tänä syksynä.

EiNi, käskepä miehes ottaa sieltä kuva ja näyttää sulle ;) Näytän joskus sulle mun kamerasta.

Lodesiskoni! Muistelet oikein! En jaksanut nyt alkaa voitelemaan noita kanamunalla, se vaatis sen, jos haluais että ne sokerit pysyy!

EiNi kirjoitti...

Jep, mä kasken :)

EiNi kirjoitti...

Siis käsken :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipas hyviä noi viipalekeksit! Tehtiin lasten kans niitä just illaks raksalle herkkuevääksi. Mikä siinäkin on et aina pitää olla jotain hyvää raksalla:)
-kärpis

Eve kirjoitti...

Kärpis, raksaamiseen kuuluu hyvät eväät, todellakin!! Tsemppiä kovasti raksaelämään! :)

Sarmi kirjoitti...

Hei, monta keksiä (noin) tulee tuosta peanutbutter cookie ohjeesta? Ja kuinka paljon etukäteen ne voi tehdä ennen juhlia? Säilytys?

Eve kirjoitti...

Sarmi, kääk, en kyllä yhtään muista olenko koskaan laskenut määrää! Kyllä siitä pari-kolmekymmentä ainakin tulee. Riippuu tietysti minkä kokoisia tekee. Voi leipoa vaikka kuinka paljon etukäteen ja pakastaa tai muutaman päivän etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. :)

Sarmi kirjoitti...

Kiitos :-) Näitä pojan synttäreille siis!