keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lohi-riisilaatikko avokadopastamaman tapaan

Ystäväni lapsineen kyläili meillä tänään ja kokeilin tehdä meille lounaaksi avokadopastan luoneen Hannan toista blogeissa pyörinyttä ruokaa, lohi-riisilaatikkoa. Ihan kiva arkiruoka! Teen toisenkin kerran, tosin vähän runsaammalla suolalla. Minä käytin ihan vain raakaa lohta ohuina siivuina (ehtii kypsyä kyllä uunissa), reseptissa sen sijaan suositeltii käyttämään graavilohta.



Lohi-riisilaatikko

4dl keitettyä riisiä (minä laitoin 6dl)
2 kovaksi keitettyä munaa
5dl täysmaitoa (minä laitoin 2 dl ruokakermaa + 4dl maitoa)
3 kananmunaa
300g graavilohta (minä laitoin ihan vain raakaa lohta ja taisin laittaa 500g)
suolaa (laitoin 1,5tl ja oli liian vähän, 2tl olisi varmaan sopivampi)
valko- ja mustapippuria
voita
tuoretta tilliä


Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi kuutioiksi/siivuiksi.
Sekoita kulhossa keitetty riisi, hienonnetut keitetyt kananmunat ja lohikuutiot ja mausta pippureilla ja suolalla.
Kaada riisiseos uunivuokaan. Sekoita kananmunat ja maito ja kaada vuokaan. Vuole päälle runsaasti voilastuja ja ripottele tuoretta tilliä.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

7 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Kiitos, hyvää oli!
Eikös graavikalassa ole suolaa, joten siksi varmaan joutuu normaalin lohen kanssa laittamaan suolaa vähän enempi! Kiitos seurasta. Me mentiin vielä ikeaan ja lapset pääsivät leikkipaikkaan. Autossa tuli nopeasti uni. ;)

Eve kirjoitti...

Totta.
Kiitos te <3 Jaksoitte vielä Ikeaankin!

Emmi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monelle tästä riittää? Pitäsköhän kokeilla..

Eve kirjoitti...

Anonyymi, mä tein vähän isomman määrän (nuo määrät suluissa) ja silloin tuosta riitti ehkä 8 aikuiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Monta kokeilemisen arvoista reseptiä löysin blogistasi, osaa on jo kokeiltu ja hyväksi todettu :). Tuleeko tähän lohilaatikkoon puuroriisiä vai ihan tavallista pitkää riisiä?

Eve kirjoitti...

Anonyymi, ihan tavallista riisiä. Keitä riisi ensin kypsäksi, mutta ei liian pehmeäksi. Munamaito hyydyttää riisin laatikoksi.