maanantai 21. lokakuuta 2013

Minttu-suklaamoussekakku





Tällainen herkku matkasi ystäväni pojan synttäreille viime lauantaina! Mielestäni nämä kerrosjuustokakut kannattaa tehdä niin, että tekee ensin yhden ison massan ja ennen maustamista jakaa sen kahteen eri kulhoon ja maustaa sitten nämä massat haluamallaan tavalla. Sen sijaan että tekisi kaksi erilaista perusmassaa ja maustaisi ne.
Tämä kakku oli iso, pienempään tarpeeseen ainekset voi puolittaa (paitsi pohja saa olla paksumpi, joten siihen kannattaa käyttää koko keksimäärä vaikka tekisikin pienempään vuokaan).

Pohja:
2 pötköä minttudominoita
75g voita, sulata

Jauha keksi pieneksi muruksi, sekoita siihen sula voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (itse tykkään laittaa alle leivinpaperin, jotta kakkua on helpompi liikuttaa). Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Täyte:
2prk flora vanillaa
2prk philadelphia juustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
tilkka vettä

200g tummaa suklaata
130g valkoista suklaata
2rkl sokeria
piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä

koristeluun pussillinen pätkispaloja ja 1prk vispikermaa vaahdoksi vatkattuna (itse viimeistelin kakun vielä helmiäissuihkeella)

Vatkaa vaniljakastikkeet vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuustot. Ota 1/3 massasta toiseen kulhoon.
Sekoita sulatettu tumma suklaa isompaan vaahtomäärään ja mausta sokerilla.
Sekoita sulatettu valkosuklaa pienempään vaahtomäärään, värjää massa mintunvihreäksi ja mausta piparminttuaromilla maun mukaan (huom! Piparminttuöljy on voimakkaamman makuinen kuin marketeissa myytävä piparminttuaromi, joten lisää sitä varoen).
Liuota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä, kiehauta pieni tilkka vettä kattilassa, nosta se pois kuumalta hellalta ja purista liivatelehdet yksikerrallaan ja sekoittele ne kiehahtaneeseen veteen. Lisää liivateliemestä noin puolet toiseen massaan ja puolet toiseen (tumma suklaamassa tarvitsee suhteessa vähemmän liivatetta, koska suklaakin jähmettää sitä), vatkaa voimakkaasti, jotta liivate sekoittuu tasaisesti. Kaada vuokaan pohjan päälle ensin tumma massa ja perään vihreä minttumassa. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele.

8 kommenttia:

marjo alander kirjoitti...

Nams, täytyypä varmaan itsekkin testata tuota ohjetta.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa on niin paljon minttua, että jäisi monelta syömättä. Minttu jakaa mieleipiteitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm.. Eihän mintun määrää ole määritelty ohjeessa mitenkään.

Eve kirjoitti...

ajatar: suosittelen! :) Ja tuo on varioitavassa maun mukaan tosi helposti.

Anonyymi1: Niin, minttusuklaajuustokakkuun tulee minttua, daimjuustokakkuun daimia, valkosuklaajuustokakkuun valkosuklaata jne. Sitten voi itse valita leipovansa sitä, mistä oa syöjäkunta tykkää :) . Tällä kertaa tilattiin minttuinen ja teen sitä mitä tilataan.

Anonyymi2: Totta. Ja jos esimerkiksi pohjan minttudominot haluaa vaihtaa, pohjan voi vallanhyvin tehdä IHAN mistä vain kekseistä! Juustokakut on ehkä maailman helpoiten varioitavissa omaan makuun sopiviksi. :)

Sini kirjoitti...

Oii, niin ihanan ja herkullisen näköinen kakku! Tuopa voisikin olla hyvä vaihtoehto isänpäiväksi :P

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin ja hyvää oli. Tummaan kerrokseen laitoin minttukrokantti-suklaan ja himpun kaakaota, vaaleasta jätin aromin pois. Makeaa ja hyvää. :P

Eve kirjoitti...

Sini, varmasti kelpais iskällekin! :)
Anonyymi, varmasti ihanaa noinkin tuunattuna! Kiitos tuunausvinkistä! :)

Sini kirjoitti...

Tämän kakun tein isänpäiväksi, vähän vaan muunneltuna, oli aivan uskomattoman herkullista, kiitos ohjeesta!