keskiviikko 30. lokakuuta 2013
Suklaasydän, marenkikuori...
Voi nam!! Sain taannoin tällaisen jogurtti-marenkimuffinin reseptin Makeat Helmet-blogin EiNiltä, tai oikeastaan lopulta hänen tyttärensä blogista. Tällä viikolla EiNi mietiskeli blogissaan suklaan ja marengin yhteensopivuutta ja sain idean tehdä näistä muffineista suklaaversion! Ja tuli todella todella herkullisia. Kunnon kahvilakamaa ja vielä parempaa. Voin suositella kokeilemaan!
Suklaa-marenkimuffinit
10 muffinia.
2 kananmunaa
1dl sokeria
100g sulatettua voita
1dl vaniljajogurttia
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munanvalkuaista
1 1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
10 palaa fazerin sinistä
Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla .
Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuiva aineet .
Jaa muffinivuokien pohjalle reilu 1rkl taikinaa, paina päälle pala suklaata ja laita viimeiseksi vielä ruokalusikallinen taikinaa.
Eroittele valkuaiset ja keltuaiset .
Vaahdota valkuaiset puhtaassa , kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi .
Lisää sokeri vähän kerralaan koko ajan sekoittaen ,
sekoita joukkoon vaniljasokeri .
Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit
175 asteessa, uunin alatasolla, vaja 30 minuuttia.
Jos muffineja jää toiseenkin kertaan, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä muutaman sekuntin ajan mikrossa ennen tarjoilua, jotta suklaasydän pehmenee uudestaan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
25 kommenttia:
Wau! Huikeen hienoja, ja taatusti myös huikeen hyvän makuisia,ihania! On sanomattakin selvää että mun keittiössä leivotaan noita jonain päivänä :)
Vautsi minkä näkösiä ja kuulostaa niin hyvältä, että nuita on pakko tehä heti kun vähähiilariton elämäni päättyy, ehkä ei sovi ihan tähän vhh-ruokavalioon :)
NAMS! Nayttaa hyvalta ja varmaan maistuukin hyvalta. Ma taalla kidutan itseani kurkkimalla herkkublogeihin. Itselta kun on herkut vahissa hankalien allergioiden vuoksi. Munaton, gluteeniton, ton, ton, ton-aineksilla ei tahdo saada herkkuja aikaiseksi.
Voi lurps!
Kylläpä on upean näköisiä!! Nyt varmaan kysyn taas jotain, mitä täällä periferiassa ei oo, mutta muualla maailmassa ollu jo 10 vuotta, mutta mistä löysit noita kauniita muffinipapereita/ -vuokia? Täältä päin ei kyllä saa mistään. Jostakin leivontatarvikenettikaupasta kerran bongasin, mut ne oli silloin rumanvärisiä.
Nam näyttää hyvältä! Täytyy itsekin joskus kokeilla marenkia muffinssien kuorrutteeksi.
Tiedätkö mitä. Tällä kertaa leikkasin leivinpaperista 13x13cm neliöt ja lastasin taikinan sen päälle muffinipeltiin :D . Aiemmin oon ostanut noita Clas Olhsonilta ja nyt oli tullut Prismaankin, mut hei Prismassa 8 paperia yli 3e :O . Kannattaa tehdä ite.
Nyt en kestä. Kai noita on vielä jäljellä että saa maistaa? :P
Lode
Tein näitä tänään ja oli aivan ihania!! Tosi meheviä ja ihanan kosteita, teen uudestaankin :) oon ostanut cals ohlssonilta pinkkejä tuollaisia vuokia, nytkin tein niihin :)
Heli
Näitä oli pakko tehdä! Ja tuli hyviä myös maraboun minttukrokanttisuklaalla kun sitä oli vain kaapissa. Mut mistä johtuu että mun marenki lässähtää uunista oton jälkeen heti? Mun oli pakko laittaa vielä kermarahkakuorrutus marengin päälle.
En osaa kyllä yhtään sanoa! Mulla tuli tuolla puolen tunnin paistolla marengista jo ihan rapea, ei siis sellainen kostea marenki, joka voi tulla lyhyellä paistolla ja joka voi esim jääkaapissa lätsähtää jälkeenpäin. Jäikö marenki ihan pehmeäksi paiston jälkeen?
Ihanalta kuulostaa. Nää taitaa päätyä meidän viikonlopun synttäritarjoiluihin!
Mä näin sinusta ja Houttenista unta ja sain unessa idean, että munhan pitää ostaa muffinipelti. :D Itse asiassa hyvä idea. Siispä kysyn mistä olet omasi ostanut, onko ollut hyvä?
Kirsi: lupaan, että maistuu kaikille!
anonyymi: :D haha! Hyvä uni. Mä oon ostanut varmaan prismasta tms, joskus kymmenen vuotta sitten ehkä. Ihan perus pelti ja ollut käytössä ihan hirmuisesti. Paistan aina muffinit pellillä, pysyvät ryhdikkäinä ja saa korkeita ja muhkeita.
Sama ano jatkaa, että onko tiettyä ominaisuutta, joka hyvällä muffinipellillä on eli mihin kannattaa ostaessa kiinnittää huomio? Kova vai silikoni?
Kiitti vastauksista :)
Mulla itsellä on kova. No joskus näkee että ne kupit on tosi matalat, syvemmillä syvennyksillä saa korkeammat muffinit. Mut ei taas sellaista runebergintortuille tarkoitettua tosi kapeaa ja korkeaa, niihin ei löydy paperivuokia oikein mistään. :)
Oikein hyviä oli, tosin pidin uunissa ehkä hiukan liian pitkään ja marenki ruskettui liikaa. Mutta maku oli mahtava silti! :)
Sorruin kokeilemaan! Mielettömän hyviä! Kiitos (taas) hyvästä ohjeesta :)
Kirsi ja E, kiva kun palasitte kommentoimaan! :) Ja hyvä kun maistui!!
Voisikohan näitä pakastaa? Jouluksi voisi jo ennakkoon tehdä :)
Kyllä uskon, että kestävät pakastuksen! Ainakin jääkaapissa pysyivät vuorokauden oikein hyvinä.
Tein tänään näitä. Laitoin ehkä vähän liian vähän maremkia. Sen lisäksi marenki halkeili ja lähti melkein hattuna pois. Vatkasitko marengin kovaksi? Kiitos jos vastaat ja kerrot marengista enemmän ;)
Huhuu, olisiko kenenkään vastausta edelliseen kysymykseen?
Heippa anonyymi ja anteeksi kun en huomannut heti kysymystäsi :) ! Enkä kyllä oikein osaa auttaakaan! Olen vatkannut marengin ihan kovaksi ja pursottanut sitä ihan runsaasti muffineiden päälle. Olisi mielenkiintoista nähdä kuvasta, näyttikö omasi paljon eriltä kuin nuo minun kuvissa olevat? :) En muista halkeilua tapahtuneen kyllä.
Lähetä kommentti